Afzan belajar buat jelatah ni dari emak. Masa tu baru sekolah menengah tapi sampai dah ada 2 orang anak, still guna resipi ni.
Musim MCO ni, kita guna apa yang ada je |
Simple tapi sedap sangat. Sama level dengan acar jelatah kenduri. Jemput try wokeh. Resipi ni special sebab tak pakai cuka tau.
Bahan-bahan
1 batang Timun (sagat nipis)
1/2 biji Bawang Merah (hiris halus)
1/2 batang Carrot (sagat nipis)
1 biji nenas madu (potong kasar)
1 biji Cili Besar
Gula
Garam
**nisbah gula:garam - 2:1
Cara dia mudah sangat.
Campurkan semua dalam 1 bekas.
Masukkan gula & garam ikut sukatan.
Gaul sebati dan biarkan dalam 30 minit.
Sedia untuk makan. Yummy
Gambar sumber Facebook. Sesuai dimakan dengan nasi tomato, nasi hujan panas, nasi biasa pun sedap. |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan